RomaniAzi.net

Un copil din România l-a întrebat pe Papa Francisc de ce l-a abandonat mama sa. Ce i-a răspuns Suveranul Pontif

Suveranul pontif a povestit că scrisoarea primită de la un tânăr român, abandonat de mama sa de două ori, odată când avea doar câteva săptămâni, și când l-a părăsit într-un olfelinat, și a doua oară când avea 21 de ani, și a mers să o caute, l-a marcat până la lacrimi. Evenimentul a avut loc în luna ianuarie, dar în urmă cu două săptămâni, Vaticanul a dat publicității un comunicat de presă în acest sens.

„De ce nu mă acceptă mama mea? M-a abandonat într-un orfelinat și am găsit-o la vârsta de 21 de ani, dar nu s-a comportat bine cu mine și am plecat. Tatăl meu a murit. Ce vină am eu dacă ea nu mă vrea? De ce nu mă acceptă?”, întreba băiatul, citat de Libertatea.

”Vreau să fiu sincer cu tine. Când am citit întrebarea ta, înainte de discurs, am plâns. Am fost alături de tine cu câteva lacrimi. Pentru că nu ştiu, mi-ai dat mult; la fel şi ceilalţi, dar povestea ta m-a afectat mult. Când vorbim de mamă întotdeauna e ceva… şi în acel moment m-ai făcut să plâng”, a spus Papa, care a explicat că de multe ori părinții își resping copiii dintr-o slăbiciune. „Mama ta te iubește, dar nu știe cum să o exprime. Ea nu poate să ți-o arate, pentru că viața este grea, este nedreaptă. Îți promit că mă voi ruga pentru ca într-o zi să să vezi iubirea. Nu fiți sceptici, aveți speranță”, le-a mai spus tinerilor Suveranul Pontif.