RomaniAzi.net

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”

Ministrul Educației a transmis ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în școli. Sorin Cîmpeanu a afirmat că numărul cazurilor COVID-19, în școli, este în scădere.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că a fost constatată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului. Pe data de 1 aprilie 2021, aproximativ 2.610 de elevi şi 2.171 de angajaţi erau confirmaţi cu virusul COVID-19.
Citeste si: Ce anunţ a făcut Ministrul Educaţiei referitor la tezele din semestrul doi

„Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.
Numărul elevilor infectați cu Sars-Cov-2 este în scădere
Sorin Cîmpeanu a anunțat că pe 1 aprilie 2021, numărul total al cazurilor de elevi confrmaţi era de 2.610, în timp ce al angajaţilor era de 2.171.

Conform autorităților, cel mai mare număr activ de cazuri la elevi s-a înregistrat pe 26 martie. Aproximativ 2.740 de elevi erau infectați cu covid-19. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la angjaţii din învăţământ, respectiv 2.514.

Analiza realizată de Minister se referă la perioada 15 martie – 1 aprilie.

Cel mai mic numr activ de cazuri a fost 2.200 la elevi şi 2.031 la personal.