Romania Azi

“Mă numesc Alina, sunt căsătorită şi am 2 copii. Am ajuns ca la 30 de ani să am o problemă destul de intimă, despre care multe nu ar vorbi. Între mine și cumnatul meu s-a întâmplat ceva mai mult decât trebuie..”

Mă numesc Alina, sunt căsătorită şi am 2 copii. Problema mea constă în faptul că m-am îndrăgostit de cine nu trebuie şi nu ştiu cum să gestionez situația în care mă aflu!

Ca să încep cu începutul, am locuit în SUA timp de 6 ani, împreună cu soţul şi copiii, de circa un an am revenit în țară, însă doar eu şi copiii.

Aici, în România, m-am îndrăgostit de cumnatul meu, soțul surorii soțului meu. Îmi este foarte greu să accept sentimentele acestea, în conditiile în care sunt o femeie de 30 de ani și foarte serioasă. Nu stiu cum și când s-a întâmplat. I-am spus și cumnatului meu ceea ce simt. Există o dorință extremă între noi, sentimentele sunt cam reciproce.

Nu știu ce să fac, să merg mai departe prin a-mi satisface dorințele sau să mă opresc. Partea proastă este că locuim foarte aproape și ne vedem zilnic. Țin să precizez că nu-mi mai iubesc soțul, însă el este un om deosebit de bun și mă iubește extrem de mult. Mă copleșește cu cadouri și flori, însă nu-l mai iubesc. Tot ce simt acum este că-mi zburdă inima și sufletul de fiecare dată când îl văd pe cumnatul meu. Dă-mi un sfat, te rog, mult! Mulțumesc anticipat!

Adela răspunde:

Dragă Alina,

Într-adevăr, inima are rațiuni pe care rațiunea nu le înțelege. Nu poți să-i poruncești inimii, ea va face exact ceea ce vrea, indiferent de reguli și convenții.

Însă, în situația pe care o descrii, eu zic să nu te pripești. Aceste flame ale atracției conțin și o implicare hormonală foarte puternică. Dacă această atracție rezistă în timp, atunci probabil că ar fi bine să-i dați curs.

Însă, îți spun de la început că nu are cum să se sfârșească bine. Dacă puteți să vă întâlniți în cel mai mare secret – ceea ce este puțin probabil – bine. Altfel, calculează tu câți oameni vor avea de suferit, printre care și copii.

Gândește-te cum ar fi dacă ai fi tu în situația cumnatei tale. Cum te-ai simți să știi că soțul tău s-a îndrăgostit de o ipotetică soție a fratelui – să zicem. Ce sfat i-ai da acelei femei, în cazul în care tu ți-ai iubi soțul.

Dacă, după toate aceste analize, tot mai simți că vrei să mergi înainte, atunci nimic și nimeni nu te mai poate opri. Și încă un avertisment: dacă cel care te face acum să-ți tresalte inima, după ce are o aventură cu tine, își dă seama că își iubește soția și vrea să se întoarcă la ea? N-ai de unde să știi. Dar, de asemenea, nimeni nu știe ce e în inima ta și hotărârea îți aparține.

loading...

Redactia RomaniaAzi

1 comment

  • eu te sfatuiesc sa lasi sa treaca ceva timp si ai sa vezi ca trece si sentimentul de noua dragoste.Si dupa doua sau trei luni ai sa realizezi ce prostie erai sa faci acum nu stii findca sentimentele iti joaca feste.Gandestete ca atunci cand schimbi ceva din mana cu ceva de pe masa nu stii ce iei de acolo.si daca faci schimbul ai mare ocazie sa ramai fara nimic parerea mea.