Romania Azi

Meteorologii tocmai ce au anunțat cod galben de ninsori și viscol. Începe de la ora

Cod galben de ninsori în Suceava și alte șase județe. În ce zone vine viscolul

Admninistrația Națională de Meteorologie a emis, joi, un cod galben de ninsori valabil în Suceava și în alte șase județe din Nord, Nord-Estul și Centrul țării. Va ninge puternic, iar în unele zone vântul va atinge la rafală aproape 70 de kilometri pe oră.

Atenționarea meteorologică cod galben de ninsori este valabilă începând de joi, ora 18, până vineri, la ora 17.

Vor fi ninsori însemnate cantitativ în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț, Suceava și în Botoșani, avertizează meteorologii.

Cantităţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, local în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei.

Începând cu primele ore ale zilei de vineri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 – 55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 – 70 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri vor fi intensificări temporare ale vântului în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50 – 55 km/h.

Şapte judeţe – Caraş-Severin, Timiş, Sibiu, Braşov, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa – sunt sub cod galben de vânt puternic pentru zona de munte.

Pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin, atenţionarea emisă de meteorologi este în vigoare până la ora 14.00, interval în care vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 60-85 de kilometri la oră, iar la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi rafale de 90-100 de kilometri la oră.

Tot până la ora 14.00 este în vigoare şi atenţionarea cod galben pentru judeţele Sibiu (zona de munte, Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Roşia, Şelimbăr, Turnu Roşu) şi Braşov (zona de munte). Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 55-60 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă 80-90 de kilometri la oră, spulberând zăpada pe creste.

Judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub cod galben până la ora 13.00, interval în care în zona de munte vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 90-110 kilometri la oră.