Romania Azi

S-a facut anuntul: de la 1 ianuarie 2018 se maresc salariile! Uite cat vei primi in plus in fiecare luna

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat astazi majorarea salariului minim pe economie.

De la 1 ianuarie 2018 acesta va creste de la 1.450 la 1.900 de lei.

Noul salariu brut de 1.900 lei de la 1 ianuarie 2018 este echivalent unui salariu brut de 1.550 lei în prezent, diferenta fiind data de majorarea brutului cu 22,75% pentru a include si contributiile achitate în prezent de angajator pentru angajat.

In prezent, un salariu brut de 1.450 lei este echivalentul unui net de 1.065 de lei.

În contextul în care Guvernul s-a angajat public că măsurile pentru transferul la angajat a contribuțiilor achitate în prezent de angajator pentru acesta nu ar afecta salariul net, putem presupune că, de la 1 ianuarie, un salariu minim brut de 1.900 de lei ar însemna un salariu minim net de circa 1.111de lei.

Indemnizația minimă de creștere a copilului va crește la 1.250 lei, dar venitul minim de incluziune va fi amânat cu 1 an.

Pensia minimă va crește la 640 lei, iar punctul de pensie ajunge la 1.100 lei din vara anului viitor.

Deducerile personale pentru românii cu salarii mici vor crește cu 60%.

Pentru cei cu salariul minim, suma scutită de impozit va crește de la 300 lei la 510 lei.

Pentru cei cu copii sau alte persoane în întreținere, se mai adaugă 160 lei pentru fiecare copil (față de 100 lei în prezent).

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată, conform ministrului, valoarea nominală din prezent.

Salariul minim şi punctul de pensie cresc de la 1 ianuarie. Pensia minimă va fi şi ea majorată.

Responsabilii au anunţat că pregătesc reducerea impozitelor pentru profesiile liberale, dar şi pentru veniturile din chirii, activităţi agricole sau dobânzi.

Însă, peste 450 de mii de firme din România au primit vestea proastă că de la începutul anului viitor, vor plăti un impozit de 1 la sută din cifra de afaceri, indiferent dacă au sau nu, profit.

Creşterea punctului de pensie cu 100 de lei, dar şi a salariului minim brut, a fost anunţată de ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu: “Salariul minim brut pe țară să crească la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă salariului prevăzut în programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018.”

 

loading...

Redactia RomaniaAzi

1 comment

  • Noi nu lucram cu salarii brute, ci cu salarii medii nete. Salariul mediu net este luat in considerare, de fiecare data, intrucat impozitele nu sunt niciodata sau apropape niciodata fixe. Aceasta inseamna ca pot varia de la un an la altul sau de la o luna la alta, pot disparea, pur si simplu sau pot aparea din senin. Se ia in calcul, deci, intotdeauna, salariul MEDIU NET. Pentru stabilirea veniturilor populatiei, la nivelul unei tari/mai multor tari/toate tarile (la nivel mondial) se lucreaza cu notiuni numai de ,,salariu mediu NET”, venit salarial maxim, venit salarial minim etc.
    *
    Parerea mea, avizata de cei de la M.A.E. este ca, pentru rezolvarea problemei cu salariile si pensiile, la nivel national si international, inclusiv a problemei cu locuintele (expirarea datei de valabilitate a blocurilor dupa 42-43 de ani de vechime a fiecarui bloc), ar fi necesar un salariu MEDIU NET de 10 000 de euro timp de 2 ani, cu PASTRAREA COSULUI LUNAR ACTUAL (cheltuielile lunare per individ) de 500 euro. Ar rezulta un PROFIT INDIVIDUAL NET LUNAR de 9500 de euro, LUNAR, timp de 2 ani. Asta ar insemna vreo 200 000 de euro maxim, profit individual net BIANUAL (=2 ani) pentru fiecare locuitor al Romaniei: sa-si cumpere teren si casa, sa-si cumpere alta locuinta, sa-si mute copiii, sa-si ia si tartaca (masina) etc. Cam asa vad eu ,,propasirea” populatiei din Romania. La nivel international … nu stiu ce s-a discutat sau ce se discuta, intrucat nu m-a sunat nimeni din MAREA BRITANIE SI IRLANDA DE NORD (din UNITED KINGDOM sau, pe scurt, U.K.) sa-mi spuna ce decizii s-au luat, desi am trimis in U.K. (Backingham), in Japonia (Palatul Imperial), in Franta (Louvre) si in Italia (Vatican) cele 3 proiecte financiare (pt. salariu mediu net de 10 000 euro, 12 000 euro, 14 000 de euro). Nu stiu ce s-a discutat, repet. Nu am fost informata de nimeni niciodata in privinta a ceea ce s-a discutat referitor la proiectele scrise de mine personal, la computerul propriu si trimise tot de mine, personal, prin posta, in cele 4 tari. Va multumesc, Diana-Florina Turcanu
    P.S. Le-am trimis si niste desene. Sper sa le fi placut. Am pus cateva si pe profilul meu de Facebook (Diana-Florina Turcanu).