Romania Azi

Veste proastă pentru românii care stau la bloc. Dacă depășiți această limită veți fi aspru sancționați

Ministrul de Interne schimbă legea

Cât de curând, muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce până la cinci ani de închisoare. Măsura ar putea fi adoptată anul acesta printr-un proiect de modificare a Legii ordinii şi liniştii publice, susținut de ministrul Internelor, Carmen Dan.

Poliţiştii pot să va facă dosar penal pentru care riscaţi şi cinci ani de închisoare, dacă după ce v-au avertizat o dată sunt chemaţi iar la aceeaşi adresă, potrivit stirileprotv.ro.

„Fapta persoanei care, fiind avertizată să înceteze activitățile contravenționale (…) continuă să săvârșească aceste activități (…) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată în textul proiectului de lege.

De la începutul anului şi până acum, în Capitală, s-au dat peste 250 de sancţiuni contravenţionale. De cele mai multe ori, agenţii au fost chemaţi de câte două sau trei ori la aceleaşi sesizări.

Reguli de buna convietuire la bloc

Respecta orarul de liniste. Este foarte important ca orele destinate odihnei sa nu fie perturbate de muzica data la maximum sau alte activitati care implica zgomote puternice si care ar putea deranja vecinii.

Recicleaza, recicleaza, recicleaza. Pe langa faptul ca ajuti mediul, aceasta activitate da dovada de un simt al responsabilitatii dezvoltat, fiind un exemplu pentru cei din jur.

Gunoiul se arunca doar in spatiul apecial amenajat. O regula pe care o invatam inca de cand suntem mici, pentru pastrarea curateniei si a igienei in spatiile comune, gunoiul trebuie depozitat doar in spatiile amenajate.

Mucurile de tigari si ambalajele nu se arunca pe geam, ci in spatiile special amenajate. Un muc de tigara care nu a fost bine stins si aruncat apoi la intamplare poate provoca un incendiu, care poate pune in pericol siguranta locatarilor.

Fumatul este interzis pe holurile blocului. De spatiile comune trebuie sa beneficieze in egala masura toti locatarii blocului, iar printre acestia sunt si nefumatori, copii sau femei insarcinate. In plus este total intezis fumatul in cadrul incintelor, pentru a preveni riscul incendiilor.

Foloseste utilitatile comune lasandu-le si celorlalti posibilitatea de a le folosi in acelasi timp. Stabiliti impreuna un program pentru ca toti locatarii sa beneficieze de aceste utilitati, fara a exista mici discriminari.

Facilitatile comune sunt disponibile exclusiv chiriasilor. Este total interzis persoanelor straine, care nu locuiesc in complex, sa utilizeze facilitatile comune, precum sala de fitness sau spalatoria.

Nu depozita lucruri pe holul blocului. Holul blocului este un spatiu comun, care nu poate fi blocat de obiecte personale si nici nu poate fi folosit ca o proprietate particulara.

Pastreaza curatenia in bloc. Cu cat avem grija sa pastram curatenia in spatiile comune pe care le folosim, cu atat acestea vor fi mai curate si mai primitoare.

Fii respectuos cu vecinii tai. Unul dintre factorii care faciliteaza convietuirea este atitudinea respectuoasa pe care fiecare locatar trebuie sa o aiba fata de comunitate.